FAQ

Mitä korkki on ja mistä sitä saadaan?

Korkki on korkkitammen kaarnaa, latinalaiselta nimeltää puu on Quercus Suber L. Korkkipuu kuuluu läntisen Välimeren alueen luonnolliseen kasvustoon, jossa sillä on ihanteelliset kasvuolosuhteet, kuten maaperän laatu, sää, lämpötila ja korkeus merenpinnasta.

Miksi on myös ympäristön kannalta edullista käyttää korkkia?

Korkin käytölle on monia perusteita, kun halutaan tukea kestävää kehitystä. Montadot, korkkimetsät, tasaavat veden kulutusta ja ehkäisevät aavikooitumista ja eroosiota sekä sitovat suuria määriä hiilidioksidia ja taistelevat näin ilmastonmuutosta vastaan. Korkkimetsät ovat yksi maailman 36 alueesta, jotka eniten tukevat biodiversiteettia.

Miten korkkia saadaan puusta?

Korkki on korkkipuun kaarnaa, joka poistetaan puusta käsityönä vahingoittamatta tai kaatamatta puun runkoa. Ensimmäinen korkkisato saadaan 25 vuotiaasta puusta, jonka rungon ympärysmitta on 70 cm. Kaarna kasvaa senjälkeen uudestaan ja sato voidaan sen jälkeen kerätä 9 vuoden välein, aina toukokuun ja elokuun välisenä aikana. Puiden keskimääräinen elinikä on noin 200 vuotta, joten satoja saadaan yhdestä puusta 15 - 18 kertaa.

Miksi valita korkkiperustainen lattia?

Korkkilattioiden perustana on luonnontuote – korkki. Ne ovat ympäristöystävällisiä ja valmistettu uudistuvasta luonnonvarasta (korkkitammen kaarna). Lisäksi tämä teknoloigia tarjoaa mukavuutta ja hyvinvointia. Tuotteet ovat hiljaisia ja luonnollisen lämpimiä, tarjoten kävelymukavuutta ja puhdasta sisäilmaa sekä akustiikkaa ja iskunkestävyyttä. Kun siihen lisätään kulutuksenkestävyys ja helppohoitoisuus, niin mikään muu lattiamateriaali ei pysty tarjoamaan kaikkia näitä etuja.

Miten kosteuden ja lämpötilan vaihtelut vaikuttavat Wicanders lattioihin ?

Korkki itsessään kestää erittäin hyvin lämpötilan muutoksia. Suuret ilmankosteuden muutokset (ilmankosteus yli 65RH%, tai alle 35RH% )voi aiheuttaa lievää elämistä, kuten kaikissa muissakin orgaanisissa materiaaleissa.

Miksi Wicanders lattiat ovat mukavempia kävellä kuin muut lattiaratkaisut?

Korkin umpisoluinen, hnajakennomainen rakenne tekee siitä ikuisesti kimmoisan, jolloin jalkoihin ja alaselkään ei kohdistu samanlaista iskua kuin kovemmilla lattioilla.

Oavtko Wicanders lattiat hiljaisia kävellä ?

Wicanders lattioilla on erittäin hyvät akustiikatulokset sekä lakertaan että huonetilaan päin. Kaikki testitulokset on tehty puolueettomissa testauslaitoksissa ja ne on saatvailla teknisissä tiedoissamme.

Onko Wicanders tuotteet palonkestäviä?

Kaikki Wicanders sarjan tuotteet on testattu standardien mukaisesti, jossa ilmoitetaan enrgiamuutosluokka (liekki) ja savunmuodostusluokitus.

Mitä käyttöluokkasymbolit tarkoittavata?

Symbolit ovat EN standardin(EN685) luokituksen mukaisia seuraavasti: ●        Kodin tilat – Tuotteiden luokitus koteihin, luokituksen numero alkaa 2:lla ●    Julkiset tilat– Tuotteet soveltuvat sekä kodin että julkisiin tiloihin, luokituksen numero alkaa 3:lla Luokituksen toinen numero ja symbolissa olevien henkilöiden määrä tarkoittaa: ●        1 henkilö – kevyt kulutus ●        2 henkilöä – normaali kulutus ●        3 henkilöä – kova kulutus

Saako Wicanders tuotteista LEED ja BRREAM pisteitä?

Kyllä saa. Kaikista tuotteista saa runsaasti LEED ja BRREAM luokituspisteitä. Tarkat määrät on saatavilla asiantuntijoiltamme.

Mistä löydän Wicanders esitteet?

Esitteitä löydät www.korkkitrio.fi sivustoilta ja data centeristä.

Edistääkö Wicanders lattiat terveellistä sisäilmaa?

Kyllä edistävät.Kaikki Wicanders tuotteet ovat sertifioituja ja täyttävät vaativimmatkin sisäilmanormit. Greenguard, TÜV (M1) tai Ranskan emissiosäädöksistä(sisäilmaluokitus A+) meillä on parhaat luokitukset.

Voinko asentaa Wicanders tuotteita kylmään mökkiin tai ulos?

Wicanders tuotteiden asennukset, takuut ja suositukset ovat vain lämpimiin, kuiviin sisätiloihin.

Voinko ja osaanko asentaa itse Wicanders lattian ?

Wicandersilla on useita tuotteita ja erilaisia tuotesarjoja. Yhteistä niille on helppo asnnus kunhan seuraat paketeissa ja kotisivuillamme olevia asennusohjeita.

Voidaanko Wicanders lattioita asentaa myös julkisiin ja kovan kulutuksen tiloihin?

Kyllä voidaan. Suuri osa tuotteistamme täyttää kovan kukutuksen vaatimukset, kuten koulut, päiväkodit, toimistot jne. Projektiammattilaisemme auttavat sinua oikean tuotteen valitsemisessa.

Mitä tarkoittaa CORK LOC®?

CORK LOC® on Välingen patentoima lukkoponttijärjestelmä, joka tarkoitaa, että asennuksessa ei tarvita liimoja eikä mekaanista kiinnitystä.

Mihin tiloihin voin asentaa Wicanders lattioita?

Wicandersin lukkopontilliset lattiat on tarkoitettu kodin ja julkisiin kuiviin, lämpimiin sisätiloihin.

Mikä on tavallisin Wicanders lattioiden asennus?

Wicanders lattiat asennetaan nk. uiviksi lukkoponttinsa ansiosta. Rakentamisen yleiset laatumääräykset vaativat aluslattialta tiettyjä rajoituksia kuten suoruus, lujuus ja kuivuus. Myös lämpötila ja ilmankosteus pitää ottaa huomioon.   

Voiko Wicanders lattian asentaa vanhan lattian päälle?

Yleinen sääntö on, että kahta uivaksi asennettua lattianpäällystettä ei saa asentaa päällekkäin. Kuitenkin useimpien liimattujen muovimattojen ja keraamisten, sileiden laattojen päälle voidaan Wicanders lattia asentaa, jos lattia ei kallistu yli 3 mm 2 m:n matkalla.

Mitä pitää ottaa huomioon ennen asenuksen aloittamista?   

Aluslattian pitää olla luja, kuiva ja suora, max 3mm heittoa 2m matkalla. Lattioiden pitää olosuhteutua kuivassa asennustilassa vähintään 48 tuntia alkuperäisessä pakkauksessaan.Poista pakkausmuovit vasta ennen asennusta. Huonelämpötilan pitää olla välillä 18ºC ja 28ºC (65ºF to 82ºF) ja suhteellisen kosteuden välillä 35 RH% ja 65 RH% ennen asennusta, asennuksen aikana ja asennuksen jälkeen. Käytä kosteussuojana lattian alla joko PE-kalvoa 0,2mm tai yhdistelmäöalusmateriaalia, joka sisältää PE-kalvon kaikille tuotteillemme, paitsi Hydrocorkille.

Soveltuuko Wicanders lattiat käyettäväksi lattialämmityksen kanssa?   

Kyllä. Noudata lattialämmitysohjeitamme.

Täytyykö aluslattian kosteus ottaa huomioon kun asennetaan Wicanders tuotteita?  

Kyllä. Rakennusalan yleiset laatuvaatimukset rajoittavat aluslattioiden sallittua kosteutta. Sallitut kosteudet ilmoitetaan tuotteittain asennusohjeissa.

Kuinka vaurioitunut lankku vaihdetaan?

Lukkoponttilattioiden laudat voidaan purkaa rikkomatta niitä ja korvata vaurioitunut lauta ja asentaa muut laudat uudelleen takaisin.

Mihin voi asentaa Hydrocorkkia?

Hydrocork voidaan asentaa kodin tai julkisen tilan kovankin kulutuksen tiloihin, jotka ovat kuivia tai märkiä, ei kuitenkaan saunaan eikä suihkutiloihin. Hydrocork kestää hyvin vettä läpäisemättä sitä. Erinomainen valinta myös kotieläinperheisiin.

Mitä alusmateriaalia saa käyttää Hydrocorkin alla?

Hydrocorkin alla ei saa käyttää PE-kalvoa eikä normaaleita alusmateriaaleja. Varmista , että aluslattia on luja, tasainen ja kiinteä.

Mitä työkaluja tarvitsen Hydrocorkin asennukseen?

Hydrocork on vain 6mm paksua ja tarvitset vain mitan, mattoveitsen, kynän, suorakulman, (valkoisen) kumivasaran ja/tai asennustelan. Hydrocorkin Pressfit lukkopontti asennus on helppoa. Asennusvideo on nähtävissä kotisivuillamme. Asenna laudat vierekkäin ohjeen mukaisesti ja napauta ne kumivasaralla yhteen. Lauta katkaistaan vetämällä mattoveitsellä viilto laudan vinyylipintaan ja taittamalla lauta polvea vasten. Helppoa!

Pitääkö liikuntasaumat huomioida myös Hydrocorkilla?

Liikuntasaumat, n. 5mm, on aina huomioitava uivilla lattioilla. Myös Hydrocorkilla.

Kuinka paljon enmmän tarvitsen materiaalia kuin nettopinta-ala on?

Se riippu siitä, kuinka monimutkainen tila on. Normaaliin suorakulmaiseen huonetilaan riittää 5 % hukka.~ Mittaa jokaisen huoneen pituus kertaa leveys. Huomioi, että aloitusrivi ja lopetusrivi pitää olla vähintään 5 cm leveä, ja laske jokainen rivi täyden laudan leveydelle. Suuri osa hukkaprosentista muodostuu viimeisen rivin lautojen kavennuksesta.

Kuinka hoidan lattiaani oikein, että näyttää hyvältä pitkänkin ajan jälkeen?

Tässä sinulle muutamia vinkkejä: ●        Käytä sisääntuloissa irtolikaa ja kosteutta kerääviä mattoja. Vältä lateksi tai kumipohjaisia mattoja. ●        Käytä vain nihkeää tai kuivaa mikrokuituliinaa puhdistamiseen, ei märkää. ●        Suoojaa huonekalujen jalat huolellisesti huopapaloilla. ●        Korkki on luonnonmateriaali joten se patinoituu (vaalenee) auringonvalon vaikutuksesta ajan myötä. Käytä tarpeen mukaan verhoja , sälekaihtimia tai markiiseja välttääksesi suoran auringonvalon kohdistuksen lattiaan.

Voinko käyttää muita kuin Wicandersin omia siivous- ja hoitoaineita?

Kyllä voit. Tuotteemme toimivat ja on testattu myös muilla hoitoaineilla. Varmista kuitenkin toimivuus ja takuu hoitoaineiden toimittajalta.

Etkö löydä etsimääsi tuotetta?

Valitse tuote vertailtavaksi

Valitse tuote vertailtavaksi